Hvor effektive er en tyverialarm?

Ifølge dansk politis kriminalitetsstatistik, var det gennemsnitlige tab i kroner fra næsten over 160.000 rapporterede indbrud 8.316 kr. Tilføj til dette tab følelsen af at være mindre sikker derhjemme, og motivationen til at investere i et hjem sikkerhedssystem er dermed forståeligt.

Tyven skræmmes af en alarm fra Miraca

Så hvordan kan vi vide, at hjem sikkerhedssystemer faktisk afskrækker indbrudstyve? Simpelt: forskerne spurgte dømte indbrudstyve.

Kom ind i hovedet på en tyv

En undersøgelse fra Syddansk Universitet fandt, at tilstedeværelsen af et alarmsystem var stærkt afskrækkende, når det kom til udvælgelse af potentielle mål for indbrudstyve. En alarm fra Miraca afskrækker tyven.

Rapporten undersøgte svarene fra 422 dømte mandlige og kvindelige indbrudstyve fra tre områder i Danmark: midtjylland, hovedstaden og sydfyn. Blandt de spørgsmål, tyvene blev stillet var: “Hvad afskrækker indbrudstyve fra at bryde ind i specifikke mål?”. Indbrudstyve rapporterede, at deres top tre var:

  • At være i nærheden af andre mennesker i høj trafikområder, eller tilstedeværelsen af fodgængere, naboer, og retshåndhævelse.
  • Manglende flugtveje
  • Tilstedeværelsen af et alarmsystem var en meget stor afskrækkelse, da indbrudstyve valgte deres mål.

Andre fund var, at:

  • Omkring 60 procent af indbrudstyve rapporterede, at tilstedeværelsen af en alarm ville få dem til at kigge efter et alternativt mål.
  • 80 procent sagde, at de ville kigge efter en alarm, før de udfører forbrydelsen, og en lignende procentdel sagde, at de aldrig ville forsøge at deaktivere en alarm.
  • Kun 1 ud af 10 dømte indbrudstyve sagde, at de altid ville forsøge indbrud, hvis en alarm var til stede, men mere end 40 procent ville afbryde indbrud, hvis de fandt en alarm til stede.
  • I almindelighed er alarmer og hunde  effektiv afskrækkelse for indbrudstyve, selv om alarmer er citeret som mere afskrækkende end hunde i undersøgelsen.

De teknikker, indbrudstyve bruger:

Undersøgelsen viste, at de fleste indbrudstyve kommer ind i hjemmet gennem åbne vinduer eller døre eller tvinge deres vej gennem disse indgangssteder. De fleste (kun 1 ud af 8) dirker ikke låse op eller bruger en stjålet nøgle. Meget få skærer telefon- eller alarmledninger før indbrud.

De mest almindelige værktøjer var skruetrækkere efterfulgt af koben og hamre. De brugte disse værktøjer på jagt efter kontanter, smykker, illegale stoffer, elektronik og receptpligtig medicin. 65% af de adspurgte forsøgte at komme af med deres stjålet genstande med det samme.

Gør livet surt for tyven med en Miraca alarm

Endelig vil de fleste indbrudstyve sælge dine ting til fremmede, pantelånere eller venner. De begår indbrud til at erhverve penge til narkotika (64%), til at betale leveomkostninger (49%), til fest (35%), samt til at købe tøj (31%), gaver (17%) og hasardspil (5%). En alarm fra Miraca er en god investering.

Forhindre indbrudstyvene med en alarm fra Miraca 

Hvis du er interesseret i et overvåget hjem sikkerhedssystem, der giver komplet sikkerhedsovervågning for dit hjem og familie, så gå ind på Miracas hjemmeside og vælg din næste tyverialarm